Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: «Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα»

O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας διοργανώνει τον  9ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Τετράκωμο και τερματισμό στο Αθαμάνιο.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:



Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 17: 30 – Περιπατητική Διαδρομή
Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00 – Αγώνας Δρόμου
Σημειώνεται ότι:
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και η εγγραφή δωρεάν. 
Δηλώσεις θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Τετρακώμου 2 ώρες πριν την έναρξή του. Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής.

Αγώνας Δρόμου – Αθαμάνιος Διαδρομή 
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 885 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1051 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: