Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Αύριο η συγκέντρωση για τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα

«Για ακόμη μία φορά τα αντανακλαστικά του λαού λειτουργούν άμεσα.  Ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά εθνικά θέματα», δηλώνει στα parapolitika.gr ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, ο οποίος συμμετέχει και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή στην Τουρκία.Η συγκέντρωση για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης στην Τουρκία διοργανώνεται αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου στην Ορεστιάδα.



Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για συναισθηματικούς και τυπικούς λόγους δεν θα παραβρεθούν στη συγκέντρωση, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετέχουν σ' αυτό το κύμα συμπαράστασης απέναντι στην περιπέτειά τους.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε οτιδήποτε αφορά τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Κύπρο μας» αναφέρει ο κ. Πατσίκας και υπογραμμίζει πως: «Όπως με το Σκοπιανό έτσι και με την αρπαγή των δύο παιδιών μας από το καθεστώς Τουρκίας το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι μία εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ τους».

Ο κ. Πατσίκας ωστόσο μιλώντας στο parapolitika.gr σημειώνει και ξεκαθαρίζει ότι η συγκέντρωση αυτή πρέπει να γίνει με ψυχραιμία και με διάθεση συμπαράστασης, μακριά από κομματικές ιαχές και σημαίες. «Είναι μία συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Είναι μία πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως του ιστορικού και πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Καστροπολιτες Γνώση και Δράση", της Β ΕΛΜΕ Έβρου, του Σπάρτακου Κομοτηνής και πολλών άλλων που συμπαρίστανται.

Καλείται όλος ο εβρίτικός λαός αλλά κι όσοι μπορούν να βρίσκονται εκεί από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα να δώσουμε το "παρών" χωρίς κομματικές σημαίες.

Είμαστε υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα χώρα. Όμως δεν μπορεί να είναι μία μονόπλευρη επιθυμία και στάση. Θα αποτελεί ταπείνωση για κάθε πατριώτη να λέμε ότι δεν συνέβη τίποτε και να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων, για την αγωνία των δικών τους ανθρώπων και για την τιμή του στρατού και της πατρίδας», αναφέρει ο κ. Πατσίκας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: