Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σοκ: Η Τουρκία ερευνά τους Έλληνες στρατιωτικούς και για κατασκοπεία


Απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών να αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους. Παρ' όλα αυτά οι τουρκικές πλευρές επιμένουν να βάλουν στο παιχνίδι και την κατασκοπεία. Με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις και πρωτοσέλιδα τα τουρκικά μέσα, αν και δεν κατηγορήθηκαν γι' αυτό, προσπαθούν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε γνωστό ότι, ο 29χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, εξετάζονται και για στρατιωτική κατασκοπεία.


Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη έως τη δίκη τους, η οποία δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί, ενώ οι έρευνες περί κατασκοπείας μπορεί να βαρύνουν τον φάκελο εναντίον τους. 

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών  με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Στην έρευνα περί κατασκοπείας φαίνεται πως συνηγόρησαν οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο στρατιωτικοί υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι ακολουθούσαν ίχνη στο χιόνι, με την υποψία ότι οι πατημασιές είχαν προκληθεί από λαθρομετανάστες ή διακινητές και υποστήριξαν ότι πήραν φωτογραφίες ώστε να δείξουν στους ανωτέρους τους τι είχαν κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: