Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Απειλητική επιστολή στον Νίκο Κοτζιά: Έρευνες αν έχουν σταλεί και σε άλλους υπουργούς

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Άγνωστοι απείλησαν τον ίδιο και την οικογένειά του και «έκλεισαν» την επιστολή με τη φράση «ο στρατός να μπει στη Βουλή». Οι ανησυχητικές εξελίξεις με την αποστολή απειλητικής επιστολής τον υπουργό Εξωτερικών για την θέση του στο Σκοπιανό, έρχονται λίγα 24ωρα πριν από το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία.


Η επιστολή, που ανέφερε «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον μια απειλητική επιστολή έχει φτάσει στα χέρια του Νίκου Κοτζιά. Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες ερευνώνται, πως ο υπουργός Εξωτερικών έχει λάβει και δεύτερη επιστολή, η οποία επίσης απειλούσε τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αυτό όμως είναι ένα θέμα υπό έρευνα. Όπως και το ενδεχόμενο παραλήπτες απειλητικών επιστολών να είναι κι άλλοι κορυφαίοι υπουργοί.

Όλοι τους έχουν ταχθεί ανοιχτά για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι η αναφορά του Νίκου Τόσκα σε άλλες επιστολές αφορούσε στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολές ανάλογου περιεχομένου (με απειλές και ύβρεις) εστάλησαν πριν και μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σε διάφορα υπουργεία!

Ορισμένες από αυτές ήταν ιδιόχειρες και έκαναν λόγο για προδοσία.Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Πρώτα με τις δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 και μετά μέσα από την ΕΡΤ.

«Στάλθηκε χθες μια επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών απειλητική για τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και εξετάζεται από τα ερευνητικά κέντρα της ΕΛΑΣ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται» είπε ο κ. Τόσκας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο δημοσιοποίησης της ανέφερε: «Τώρα εστάλη η επιστολή. Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: