Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μαγικά – "Ασημένια Χριστούγεννα" στα Ιωάννινα {photos}

*Tης Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
Παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά υπόσχονται να προσφέρουν οι διοργανωτές των ‘Ασημένιων Χριστουγέννων’, που άρχισε να υποδέχεται το κοινό από τις 8 Δεκεμβρίου, στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεις, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, διατίθενται προς τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται η σύνταξη γραμμάτων για τον Άγιο Βασίλη, ακρόαση παραμυθιών από παραμυθάδες, παγοδρομία, βόλτα με τρενάκι μέσα στο πάρκο, χριστουγεννιάτικη βαφή προσώπου, δημιουργία κατασκευών, παρακολούθηση ζογκλέρ, ανθρώπων με ξυλοπόδαρα και ταχυδακτυλουργών, παιχνίδι στο καρουζέλ, καθώς και συλλογή δώρων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επιπροσθέτως, στον χώρο του παραλιμνίου λειτουργεί μπαζάρ βιβλίων. Μάλιστα θα υπάρξει και εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με προβολές ταινιών, συναυλίες, μουσικά πάρτι και θεατρικές παραστάσεις. Η εργαζόμενη ως ‘βοηθός του Άγιου Βασίλη’ και φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος, Αναστασία Πατακιούτα εξηγεί πως η απασχόληση στο πάρκο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κι ευχάριστη, καθότι παιδιά κατακλύζουν, κατά κύριο λόγο, τον χώρο.

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018 θα συνεχιστεί η λειτουργία του πάρκου. Έχει δεχθεί ήδη πολλούς επισκέπτες, διότι εκτός των άλλων, στεγάζει λούνα παρκ, καφετέριες, χριστουγεννιάτικη αγορά κ.α.Η έναρξή του, έδωσε και το έναυσμα για την αρχή του εορτασμού των Χριστουγέννων στην πόλη. Πρόκειται για μια δράση που φαίνεται να έχει θετική, κυρίως, ανταπόκριση από τους πολίτες, σε αντίθεση με το φετινό χριστουγεννιάτικο ‘δέντρο’ της κεντρικής πλατείας, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και αποτέλεσε πολύκροτο θέμα συζήτησης, για την αμφιλεγόμενη όψη, την κατασκευή του και τον συσχετισμό του με το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.



Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
*Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: