Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

«Το γράμμα» του Νίκου Αντωνίου... βρήκε πολλούς παραλήπτες! {Της Σέβης Ευθυμίου}


Μέσα σε ζεστή και άκρως φιλική ατμόσφαιρα, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου ‘Το γράμμα’ του Νίκου Αντωνίου από τις εκδόσεις Πνοή, το βράδυ της Πέμπτης, στην αίθουσα πολιτιστικού πολυχώρου «Δ.Χατζής», στα Παλαιά Σφαγεία. Την εκδήλωσε άνοιξε και συντόνισε καθ’ όλη τη διάρκειά της ο δημοσιογράφος-ποιητής Μίλτος Γήτας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβαζε ανάμεσα από τις ομιλίες ο διαχειριστής του “MyRealmOfBooks”, Γιάννης Δάφλος.


Στη συνέχεια το παρόν έδωσε η κυρία Κάκια Ξυδή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου Πνοή αλλά και συγγραφέας, ενώ το λόγο πήραν οι δύο βασικές ομιλήτριες της βραδιάς για το βιβλίου του Ν.Αντωνίου, η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου και η φιλόλογος Ελένη Ζωγράφου.

Η κυρία Σταματέλου, της οποίας ο Ν.Αντωνίου ήταν μαθητής της, τον χαρακτήρισε ως «ξυπόλητο πρίγκιπα» σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές , με μόνο του εφόδιο την ‘πένα’ του, ενώ στάθηκε στο νεαρό της ηλικίας του και στο θάρρος του να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, ένα παιδί μόλις 19 ετών. 
Έπειτα η κυρία Ζωγράφου εμβάθυνε στο βιβλίο μιλώντας για την συγκίνηση που βγάζει στον αναγνώστη, μέσα από τις καλογραμμένες σελίδες του που διαπνέονται από το αφηγηματικό ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του νεαρού συγγραφέα. Κλείνοντας επισήμανε πως το νόημα του βιβλίου μπορεί να αποδοθεί στην φράση «Ό,τι αξίζει ακούγεται σιωπηλά και ό,τι αγαπιέται δεν χάνεται ποτέ».
Τέλος το λόγο πήρε ο νεαρός συγγραφέας που ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά και τον κοντινό του περίγυρο που όλο αυτόν τον καιρό τον στήριξε στην υλοποίηση αυτής του της προσπάθειας. Μίλησε για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συνάντησε -τόσο τις εξωτερικές όσο και τις εσωτερικές- μέχρι την έκδοση του βιβλίου του και επεσήμανε ότι μέσα στις σελίδες του διαγράφονται τα χαρακτηριστικά του εαυτού του. Ο ίδιος έκλεισε συμπεραίνοντας ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο χρόνος, αλλά ακόμη κι αυτός δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μπροστά στην δύναμη της αγάπης, που για εκείνον, είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη.

Ρεπορτάζ: Σέβη Ευθυμίου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: