Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ:ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ "Μία ωφέλιμη σχέση υπό όρους".


Η NTOUGIAS BASKETBALL ACADEMY είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διενέργεια Ημερίδας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου με θέμα «Καρδιά και Άθληση: Μία ωφέλιμη σχέση υπό όρους». Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους αθλητές, νέους, εφήβους και παιδιά, καθώς και στους γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν στην επίδραση της άθλησης στην καρδιά. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 19:00 στο ξενοδοχείο Epirus Palace και την παρουσίαση θα αναλάβει ο Ειδικός Καρδιολόγος-Στρατιωτικός ιατρός κος Μάριος Κολιός.


Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελεί μείζον πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών παγκοσμίως, και ιδιαίτερα των ανεπτυγμένων χωρών. Η ιατρική βιβλιογραφία ξεκάθαρα αναδεικνύει τις ευεργετικές επιδράσεις της φυσικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της υγείας, συμπεριλαμβανομένου των καρδιαγγειακών ασθενειών και της ολικής θνητότητας. Παρόλο που υφίστανται κίνδυνοι από την άσκηση σε μία μικρή ομάδα ασθενών, τα οφέλη υπερτερούν τους κινδύνους για την μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της άσκησης, την καρδιακή ανακοπή στους αθλητές και την σημασία διενέργειας προαθλητικού ελέγχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: