Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Το πιο γλυκό τριήμερο στα Ιωάννινα - Εγκαινιάσθηκε η Γιορτή μελιού στην πλατεία της πόλης {Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου}

Εγκαίνια και αγιασμός πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην 3η Γιορτή μελιού, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Τοπικοί παραγωγοί βρέθηκαν εκεί και εξέθεσαν τα προϊόντα τους, προς το καταναλωτικό κοινό, ενώ σπουδαστές μαγειρικής του ΙΕΚ Ιωαννίνων διέθεταν κεράσματα και γλυκίσματα προς τους πολίτες. Την εκδήλωση χαιρέτισε και άνοιξε ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού συλλόγου Ιωαννίνων κ. Τάσος Ποντίκης, για να ακολουθήσουν ομιλίες από την κ. Γιούλα Μητροκώστα, καθώς και από τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, που μετέδωσε ‘αισιόδοξα μηνύματα σε μια δύσκολη εποχή’.


Οι παραγωγοί φρονούν πως η Γιορτή μελιού αποτελεί σημαντικό αρωγό, για την προώθηση των προϊόντων τους. Συγκεκριμένα ο κ. Αναστάσης Αηδόνης, η κ. Μπράφα Φρειδερίκη και η κ. Μαριάννα Αναγνωστοπούλου, μελισσοκόμοι της Ηπείρου, αναφέρθηκαν στην ύφεση, που προκάλεσε η κρίση στο επάγγελμά τους, καθώς και στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, για την επαφή παραγωγών – καταναλωτών. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν στις τέσσερις ποικιλίες του μελιού (μέλι βελανιδιάς, ανθόμελο, ανοιξιάτικο και μέλι πορτοκαλιάς – μανταρινιάς) και σε άλλα προϊόντα, που προέρχονται από τις μέλισσες, όπως ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, οι κηραλοιφές και η γύρη, τονίζοντας την ποιότητα και την αξία τους για τους ανθρώπους.

Η γιορτή, που είναι τριήμερη, θα συνεχιστεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η παράσταση ‘Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος’ για μικρούς και μεγάλους, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί μάγος στην εκδήλωση, για να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα γιορτή, που προσκαλεί όλους τους πολίτες, Ηπειρώτες και μη, να την επισκεφθούν, να γευτούν τα εδέσματα της και να την απολαύσουν στην καρδιά της πόλης.

 Ελίνα Τουκουσμπαλίδου, Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: