Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο απόγευμα 18 Νοεμβρίου 2017, το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» θα παρουσιάσει μουσικό του πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών-Ορχηστρών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που οργάνωσε και πραγματοποίησε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι η διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, Φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων της χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος οργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών. 


Στο Φεστιβάλ πρόκειται να συμμετάσχουν Φιλαρμονικές μπάντες, πολυφωνικές Χορωδίες, καθώς και κάθε είδους Ορχήστρες από διάφορες χώρες του εξωτερικού, περισσότερα από 50 τμήματα στο σύνολό τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ταξίδι του Κιθαριστικού Συνόλου Ροδοτοπίου στη Θεσσαλονίκη, είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιο του συλλόγου: http://guitar-ioannina.blogspot.gr/2017/10/8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: