Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Ασβεστοχώρι,μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των Πυροσβεστών

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ακατάπαυστη και ολονύκτια ώστε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ασβεστοχώρι να τεθεί σήμερα υπό πλήρη έλεγχο . Η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών συνεχίζεται και  σήμερα χωρίς την συνδρομή αεροσκαφών καθώς όλα σχεδόν επιχειρούν στη Ζάκυνθο.Υπό έλεγχο λοιπόν έχει τεθεί, η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, ενώ και το  μικρό μέτωπο φωτιάς που κατευθύνεται στην κορυφή του  βουνού στον Προφήτη Ηλία Κοσμηράς ,τέθηκε και αυτό υπό πλήρη έλεγχο.


Να σημειωθεί ότι στη μεγάλη αυτή φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι χθες κάηκαν μόνο χορτολιβαδικές εκτάσεις, θάμνοι και πουρνάρια και κανένα οίκημα ή κτηνοτροφική μονάδα.Θετική ήταν η βοήθεια του αεροσκάφους «Κάναντερ» που με συνεχείς πτήσεις και νερό από λίμνη, διευκόλυνε τους πυροσβέστες στον ταχύτερο έλεγχο της φωτιάς κι αν είχε φτάσει νωρίτερα σίγουρα η φωτιά θα είχε τεθεί υπό έλεγχο πιο νωρίς.

Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από Κοζάνη και Γρεβενά, που συνεχίζουν την προσπάθεια μέχρι την τελική κατάσβεση της φωτιάς.

Να σημειωθεί τέλος ότι τώρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που κατακαίει από το μεσημέρι του Σαββάτου, δασικές εκτάσεις στους Παπαδάτες Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: