Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε και επίσημα το πολυαναμενόμενο pick-up της με το όνομα X-Class.


Αποκαλύφθηκε επίσημα η Mercedes-Benz X-Class, το αυτοκίνητο που βάζει τη μάρκα στην αγορά των pick-up για πρώτη φορά, αν και η παράδοσή της στα επαγγελματικά γενικότερα είναι κολοσσιαία.Πρόκειται για ένα 5θέσιο, 4πορτο διπλοκάμπινο pick-up με ξεχωριστό σασί τύπου σκάλας, τέσσερις επιλογές κινητήρα, δυνατότητα παραγγελίας με μόνιμη ή κατ’ επιλογή 4κίνηση και κιβώτιο ταχυτήτων εξατάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο 7τάχυτο. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν στο τέλος του χρόνου.


Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η X-Class έχει διπλό χαρακτήρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως εργαλείο για δύσκολες αποστολές εκτός δρόμου, επαγγελματικές ή απλώς για sports και hobby. Ενώ παράλληλα είναι κατάλληλη για οδήγηση εντός του αστικού περιβάλλοντος ως ένα εναλλακτικό οικογενειακό. Εκτός από την άκαμπτη δομή του πλαισίου και την σοφιστικέ για την κατηγορία ανάρtηση, η καμπίνα της X-Class είναι ποιοτική και πολυτελής. Ακόμη και με απόλυτα κριτήρια, πόσω μάλλον σε σχέση με τα δεδομένα των pick-ups. Προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, οδηγικά βοηθήματα από την πλούσια γκάμα της Mercedes-Benz. Και όλα αυτά γιατί πέρα από τους επαγγελματίες, στοχεύει ξεκάθαρα σε ένα κοινό που θα την επιλέξει ως ένα σκληροτράχυλο όχημα ελευθέρου χρόνου με κριτήρια εναλλακτικού lifestyle.

Οι σημαντικότερες αγορές για την X-Class σύμφωνα με τη Mercedes-Benz θα είναι η Αργεντινή, η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Ν. Ζηλανδία. Για αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εξέλιξης έχει γίνει σε αυτές. Η X-Class αντλεί, όπως είναι φυσικό, έμπνευση από το θρυλικό G-Wagen και το Unimog, δύο οχήματα συνυφασμένα με την σκληρή, ιδιαίτερα απαιτητική off road χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: