Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τον φονικό σεισμό στην Κω

Την είδηση του φονικού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Κω προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, μεταδίδουν όλα τα μεγάλα ξένα Μέσα ενημέρωσης.Εκτενείς είναι οι αναφορές στα Βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, καθώς το νησί της Κω είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς. Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Telegraph ο σεισμός. «Σεισμός χτυπά Ελλάδα και Τουρκία -Τουλάχιστον δύο νεκροί, 120 τραυματίες ενώ μικροί τσουνάμι χτυπά τουριστικά σημεία», είναι ο τίτλος της.



«Δύο νεκροί στο ελληνικό νησί της Κω μετά από ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε περιοχή δημοφιλή σε Βρετανούς τουρίστες» είναι το τίτλος του βρετανικού Independent

«Δύο νεκροί , 120 τραυματίες καθώς η ισχυρός σεισμός χτυπά ελληνικό νησί» είναι ο τίτλος του Time. «Πεσμένα τούβλα, και άλλες ζημιές εμφανίστηκαν στην περιοχή της “παλιάς πόλης” της Κω που είναι γεμάτη μπαρ και άλλη νυχτερινή διασκέδαση. Εκατοντάδες τουρίστες πέρασαν το υπόλοιπο της νύχτας σε εξωτερικούς χώρους, ξαπλώνοντας σε ξαπλώστρες με κουβέρτες που παρείχε το προσωπικό», γράφει το Time.

«Ισχυρός σεισμός σκοτώνει δύο ανθρώπους στο νησί της Κω», είναι ο τίτλος στο BBC το οποίο φιλοξενεί και βίντεο από το εσωτερικό καφετέριας τη στιγμή του σεισμού. Σε αυτό φαίνεται η αντίδραση του κόσμου ο οποίος τρομοκρατημένος άρχισε να βγαίνει στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: