Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΣΕΒ: Με επενδύσεις σε κομμωτήρια, γυμναστήρια και... γραφεία τελετών δεν θα ανακάμψουμε


Σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, υπηρεσίες επισκευών και γραφεία τελετών συγκεντρώνεται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα της κρίσης παρατηρεί ο ΣΕΒ κάνοντας λόγο μάλιστα για στρέβλωση, αφού οι επενδύσεις σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και κυρίως την μεταποίηση υποχωρούν.Στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ προσπαθεί να σκιαγραφήσει την κατεύθυνση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και καταλήγει σε απογοητευτικές διαπιστώσεις.


Συγκεκριμένα τονίζει ότι οι επενδύσεις στις «λοιπές υπηρεσίες» ως ποσοστό των επενδύσεων πλην αγοράς ακινήτων έχουν διπλασιασθεί στη διάρκεια της κρίσης και έχουν ανέλθει σε 7,9% το 2015 έναντι 4,3% το 2009.

Στις λοιπές υπηρεσίες περιλαμβάνονται οι «δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών» (στεγνοκαθαριστήρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, οίκοι αισθητικής κλπ) και, οι «δραστηριότητες οργανώσεων» (επιχειρηματικών, επαγγελματικών, κ.ο.κ.).

Όπως επισημαίνεται όλες αυτές οι επενδύσεις συνδέονται με τις επιπτώσεις της κρίσης και της ύφεσης σε διάφορες μορφές (επιχειρηματικότητα ανάγκης, επισκευές αντί αγορές, συντήρηση υποδομών, προσωπική βελτίωση, κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: