Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός στην Κω: Πως συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις


Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ θα αναλάβουν ο,τι χρειαστεί, αναφέρουν πληροφορίες του onalert.Ακόμα, ένα C130 απογειώθηκε στις 4.40 το πρωί το οποίο μετέφερε δυνάμεις της ΕΜΑΚ στο νησί, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και τον Υπουργό Υποδομών και με 11 άτομα συνοδεία. Στην Κω βρίσκονται από τα ξημερώματα 15 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί, που είναι 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα.


Σημειώνεται επίσης, ότι αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε την μεταφορά των πρώτων τραυματιών από τον σεισμό στην Κω, στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Επιπλέον, το αεροσκάφος C-27 μετέφερε στο νησί της Κω γιατρούς, τραυματιοφορείς και φορεία. 

Ακόμα ελικόπτερο Chinook του Στρατού Ξηράς που έφθασε από την Ρόδο βρίσκεται και αυτό στη διάθεση των Αρχών για μεταφορά τραυματιών στο νοσοκομείο της Ρόδου ή της Κρήτης.

Ενεργοποιήθηκε η 80 ΑΔΤΕ, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν έχουν επηρεαστεί απο τον σεισμό και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίκονται σε ετοιμότητα στα πλαίσια του σχεδίου Ξενοκράτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: