Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Στο «κόλπο» της πρόκρισης και οι τρεις ελληνικές ομάδες {Του Δημήτρη Κοσίνα}


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην έδρα του της Καμπάλα με σκορ 1-0 και πήρε μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Σκόρερ για την ομάδα του Ουζουνίδη ήταν ο Μολίνς με πέναλτι στο 37΄. Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Καμπάλα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λουντ, που είχε και δύο δοκάρια, θετικός ο Χουλτ με πολλά ανεβάσματα από την αριστερή πτέρυγα αλλά και ο Ζέκα, ο οποίος ήταν κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Την επόμενη Πέμπτη οι πράσινοι θα ταξιδέψουν στην έδρα της Καμπάλα, προκειμένου να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χούλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (69’ Καμπέσας), Άλτμαν (87’ Δώνης), Μολίνς (69’ Λουτσιάνο) 
Γκαμπάλα (Γκρίγκορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό, Χάλιντεϊ, Χουσεΐνοφ, Βέρνιντουπ, Μαλόουν (76’ Κονέ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπαλτόις, Μόνροους.

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Ουκρανία απέναντι στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ και απέσπασε την ισοπαλία με σκορ 1-1. Παρά την κακή εμφάνιση, το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η ομάδα του Στανόγεβιτς, την καθιστά φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα. Οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 49΄με κεφαλιά του Μπιελίνκι. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 59΄με καταπληκτικό γκολ του Ενρίκε, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο επίσημο ντεμπούτο του ο τερματοφύλακας Ρέι για τον ΠΑΟΚ.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Βλάντισλαβ Χέλζιν): Μαχαράτζε, Νιεμχανίνοφ, Σαμπάνοφ, Κραβτσένκο, Λικιάντσουκ, Τσιμπάλιουκ, Μπογκντάνοφ, Μόχα (64’ Μιχούνοφ), Σεστάκοφ, Κομούτοφ (69’ Μικάλοφ), Μπιλένκι (78’ Σοντέι). 
ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (55’ Μπίσεσβαρ), Μακ (81’ Πέλκας), Κάμπος (55’ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς 

Η τρίτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε χθες στα προκριματικά του Europa League, ο Πανιώνιος, γνώρισε την ήττα στο Ισραήλ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 1-0. Ο Πανιώνιος έδειξε όμως ότι στη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, μπορεί να ανατρέψει το σκορ και να πάρει αυτός την πρόκριση. Το γκολ για τους γηπεδούχους το πέτυχε ο Κιάρτανσον στο 48΄ Ο Πανιώνιος ήταν εξαιρετικά στημένος από τον προπονητή του στο γήπεδο και δεν άφηνε στη Μακάμπι χώρους ώστε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις, με εξαίρεση τη φάση του γκολ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ζόρντι Κρόιφ): Ραΐκοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Γεϊνί (83' Ντορ Πέρετζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Σούνφελντ, Ατζίλι (75' Ιτζχάκι), Κιάρτανσον (85' Ρίκαν) 
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταποκό (83' Ντουρμισάι), Σαββίδης (72' Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (92' Γλυνός).

Δημήτρης Κοσίνας, Αθλητικός Δημοσιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια: