Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ο Πατούλης ανακοινώνει ενδιαφέρον για τον Δήμο Αθηναίων

Με σήμα την Ακρόπολη αλλά και με θέα προς το ιστορικό μνημείο φαίνεται πως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Πατούλης. Ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο εστιατόριο «Διόνυσος» ο ίδιος ως πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».



Η κίνηση Πατούλη έρχεται να ταράξει τα νερά, που είναι ήδη ανταριασμένα όχι μόνον στον Δήμο Αθηναίων αλλά στην Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Παρά το γεγονός ότι επισήμως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για μετά από σχεδόν δύο χρόνια, τον Μάιο του 2019, ο πολυπράγμων δήμαρχος Αμαρουσίου αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα που επιβεβαιώνει πολλά.

Επιβεβαιώνει, κατ’ αρχάς, την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τον ιδιαιτέρως εμβληματικό πολιτικά Δήμο Αθηναίων, πρόθεση που συζητιόταν ήδη πριν από τις εκλογές του 2014.

Επιβεβαιώνει επίσης εκείνο για το οποίο πολλοί τον κατηγορούν και άλλοι τον θαυμάζουν, την πολυπραγμοσύνη του καθώς είναι εν ενεργεία δήμαρχος, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων.

Επιβεβαιώνει επίσης τις επιρροές του από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το όνομα του ομίλου παραπέμπει εμφανώς στα προεκλογικά συνθήματα του πλανητάρχη «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» και «Πρώτα η Αμερική».

Βέβαια, ένας «όμιλος ενεργών πολιτών» δεν αποτελεί απαραίτητα παράταξη υποψηφίων αλλά δίνει ένα σαφές στίγμα προθέσεων. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πατούλης προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και αν ο ίδιος εδώ και πολύ καιρό τονίζει ότι εκείνος είναι «Εθνική Ελλάδος» και αυτοδιοικητικός χωρίς κομματική ταυτότητα. Η Πειραιώς δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της για το ποιον θα στηρίξει στον Δήμο Αθηναίων αλλά πολλοί θυμούνται τι συνέβη στις εκλογές του ‘14 με την πολυδιάσπαση των δυνάμεων.

Εκείνος που σίγουρα δεν νιώθει πολύ καλά είναι ο νυν δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο οποίος το ‘14 ευνοήθηκε από τα δεδομένα αλλά τώρα μαθαίνει για μέλη της παράταξής του που μιλούν με τον γεννημένο στα Πετράλωνα Γ. Πατούλη και γίνεται έξαλλος απειλώντας και με διαγραφές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: