Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Κατέκτησε το κύπελλο Συνομοσπονδιών η Γερμανία {Του Δημήτρη Κοσίνα}


Η Γερμανία επικράτησε της Χιλής στον τελικό που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη με 1-0 και κατέκτησε το κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ θέλησε να δοκιμάσει νέα πρόσωπα στη συγκεκριμένη διοργάνωση με αποτέλεσμα πολλοί βασικοί παίχτες της Γερμανίας να μην κληθούν στο συγκεκριμένο τουρνουά. Το εγχείρημά του στέφθηκε από επιτυχία, καθώς κατόρθωσε να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία των «πάντσερ». Πλέον η ομάδα του Λεβ, καλείται να υπερασπιστεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, που είχε κατακτήσει στο προηγούμενο παγκόσμιο κύπελλο.


Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, οι Χιλιανοί μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, κυρίως με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 20΄μετά από λάθος του αμυντικού της Χιλής Ντίαζ, ο Βέρνερ έκλεψε την μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Στιντλ, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου η Γερμανία έχασε κάποιες φάσεις, όμως οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τα «πάντσερ» να προηγούνται. Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία έδωσε χώρο στη Χιλή να κάνει παιχνίδι και αυτή θα έψαχνε κάποια κόντρα επίθεση για να τελειώσει τον αγώνα. Η Χιλή έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, κυρίως με τον Βιδάλ στο 75΄αλλά και με το σουτ του Σαγκάλ στο 84΄, που από καλή θέση αστόχησε. Έτσι η Γερμανία διατήρησε το προβάδισμά της και κατέκτησε το τρόπαιο.

Χιλή (Πίτσι): Μπράβο, Ισλα, Μεδέλ, Χάρα, Ντίας (53' Βαλένσια), Ερνάντες, Αράνγις (81' Σαγκάλ), Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας (81' Πουτς).

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Τερ Στέγκεν, Γκίντερ, Μουστάφι, Ρούντιγκερ, Εκτορ, Κίμιχ, Ρούντι, Γκορέτσκα (92' Ζίλε), Στιντλ, Ντράξλερ, Βέρνερ (79' Τσαν).

Δημήτρης Κοσίνας
Αθλητικός Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: