Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και οι πραγματικοί δολοφόνοι είναι ασύλληπτοι

Η ήσυχη γειτονιά της οδού Δαιδάλου στην Ηλιούπολη ξυπνάει από τις ριπές όπλων και τα ουρλιαχτά της Αδαμαντίας. Το ρολόι γράφει 5.20 το πρωί και 16 σφαίρες γαζώνουν το κορμί του Σωκράτη Γκιόλια. Οι τρεις σφαίρες, είναι στο κεφάλι...Μένος, οργή, εκδίκηση για κάτι που μόνο εκείνοι ήξεραν ή απλά η εκπλήρωση ενός «συμβολαίου θανάτου», που ο εντολέας ή οι εντολείς επιθυμούσαν να έχει απόλυτη... αποτελεσματικότητα; Κανείς δεν έχει μάθει έως σήμερα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως πρόκειται για μια πράξη που έχει μεγάλο βάθος. Κάποιοι, ήθελαν απλά τον Σωκράτη Γκιόλια νεκρό. Και το έκαναν με εξαιρετική μαεστρία και με απόλυτη ακρίβεια.


Το χρονικό της δολοφονίας
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι τρεις δράστες συν ένας οδηγός ήταν μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και διέφυγαν, κατά πάσα πιθανότητα, με κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, επικεφαλής της οποίας είχε τεθεί ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, πάνω από 13 είναι οι σφαίρες που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο σώμα του Σωκράτη Γκιόλια. Πιο συγκεκριμένα τα πυρά τον βρήκαν στο κεφάλι, τον θώρακα, την κοιλιά, τα χέρια και τους γλουτούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, τον χτύπησαν εξ επαφής και πιθανότατα στην προσπάθεια του να καλυφθεί οι σφαίρες τον βρήκαν και στα πλευρά.

Ο ίδιος ο Σωκράτης Γκιόλιας φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε πολύ κοντινούς του ανθρώπους ότι διαισθανόταν ότι κάτι κακό θα του συμβεί κι ενώ ήταν λάτρης της μοτοσυκλέτας είχε σταματήσει να την οδηγεί και χρησιμοποιούσε μόνο του αυτοκίνητό του γιατί έτσι ένιωθε περισσότερο ασφαλής. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα είχε μαζί του κατά τις μετακινήσεις του δυο συνοδούς με μοτοσυκλέτες, οι οποίοι τον μετέφεραν από και προς την οικία του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίοικοι είχαν παρατηρήσει το τελευταίο 10ήμερο μια μοτοσικλέτα που φαινόταν να παρακολουθεί το σπίτι του Σωκράτη Γκιόλια.

Η ζωή και το έργο του Σωκράτη Γκιόλια
Ο Γκιόλιας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας Ελλήνων μεταναστών, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και συνεργάστηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες, καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9.89.

Το όνομα του Γκιόλια είχε συνδεθεί με το ειδησεογραφικού ιστολόγιου troktiko, σαν ένα από τα πρόσωπα που το δημιούργησαν το 2008. Οι συντάκτες του μπλογκ δεν παραδέχτηκαν τη σχέση του Γκιόλια μαζί του αν και αυτό ήταν κάτι ευρύτερα γνωστό, τουλάχιστον στους δημοσιογράφους. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αδαμαντία και το 2008 απέκτησαν έναν γιο.


Δολοφονία
Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.
Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της που στάλθηκε στα Νέα στις 27 Ιουλίου. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: