Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Σε απόγνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Οι δανειστές ζητούν συνεχώς περισσότερα «και όλο αυτό δεν λέει να τελειώσει»

Τα «έψαλαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ασκώντας έντονη κριτική για την επικοινωνιακή στρατηγική να ανεβάσει η κυβέρνηση ψηλά τον πήχη για το θέμα του χρέους, χωρίς καν να έχει κλείσει την β' αξιολόγηση. Τον λόγο κατά τη σημερινή ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσακαλώτος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙζα έλαβαν αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι εστίασαν στο «πάγωμα» των συντάξεων κατά ένα έτος μέχρι και το 2022, τονίζοντας ταυτόχρονα πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των προθέσεων των δανειστών να ζητούν συνεχώς περισσότερα.  



Οι βουλευτές εξέφρασαν στον κ. Τσακαλώτο έντονη δυσφορία για έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση και το κόμμα, αφού, όπως είπαν, δεν έχουν έχουν πλήρη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στη διαπραγμάτευση.

Όπως τόνισαν, κατά πληροφορίες, «βλέπουμε τους δανειστές να ζητούν περισσότερα και αυτό όλο δεν λέει να τελειώσει».

Πολλοί εξέφρασαν την απορία «γιατί δεν κλείσατε αυτήν την ιστορία με τα μέτρα στο προηγούμενο πολυνομοσχέδιο και αφήνετε ουρές;», φέρνοντας προφανώς τους βουλευτές σε δύσκολη θέση. 

Ο υπουργός προσπάθησε να κάνει τονωτικές ενέσεις αισιοδοξίας στους βουλευτές, καθώς φέρεται να είπε ότι αισιοδοξεί πως το κλίμα που θα δημιουργηθεί από αυτό το Eurogroup -και η διατύπωση που θα υπάρξει- θα λειτουργήσει θετικά υπέρ των αγορών, αλλά και για την ΕΚΤ, ώστε να μπει σε μια πορεία βιωσιμότητας το χρέος.    

Το σκεπτικό είναι ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις στα οποία έχει προχωρήσει η Ελλάδα θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: