Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο - "Επεισόδιο" με Τουρκική φρεγάτα


Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.Χθες, το πρωί, στην περιοχή της Ζουράφας τουρκική φρεγάτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας δείχνει οτι δεν πρόκειται να σταματήσει να προκαλεί και να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία ακόμη και την στιγμή που η Ελλάδα διεξάγει προγραμματισμένη άσκηση. Η Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ ήταν στην περιοχή, ακολoυθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και η τουρκική φρεγάτα αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΝ αυτή ήταν μια παραβίαση ρουτίνας από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Ανησυχητικό είναι πάντως το γεγονός οτι η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά, και τις "παραβιάσεις ρουτίνας", όταν γνωρίζει ότι στην περιοχή διεξάγεται ελληνική άσκηση που προβλέπει και την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων τόσο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων άλλα και του υπουργείου άμυνας.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικ. Τσούνης ΠΝ, συνοδεία του Αρχηγού Στόλου, Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ, παρακολούθησε φάσεις από την διεξαγόμενη άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017" απο την φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ όπως είχε προγραμματιστεί.  

Να σημειωθεί οτι χθες η τουρκική Αεροπορία, έστειλε δέκα πάνοπλα μαχητικά F-16 σε τέσσερις σχηματισμούς που προέβησαν σε επτά παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ενώ ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας /ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 "αλώνιζε" σημειώνοντας 14 παραβιάσεις του ελληνικού FIR. 

Επίσης δραστήριο ήταν κι ένα μεμονωμένο ελικόπτερο, από τουρκικό πλοίο στην περιοχή, το οποίο παραβίασε τρεις φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: