Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κύμα ζέστης δέκα ημερών – Στους 38°C το θερμόμετρο την Κυριακή


Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από σήμερα και τουλάχιστον έως το τέλος του Ιουνίου, η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί από 36 έως 38 βαθμούς.Μπορεί να άργησε να κάνει την εμφάνισή του, ωστόσο το καλοκαίρι είναι εδώ και μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του με το θερμόμετρο να ανεβαίνει σταδιακά και να αγγίζει τους 38 βαθμούς την ερχόμενη Κυριακή και η ζέστη να επιμένει σχεδόν για ένα δεκαήμερο.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημειώνει ότι από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται αισθητά και αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία.Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και τον πρώτο καύσωνα με τον υδράργυρο να αγγίζει κατά τόπους και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αίθριος καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθεί για ένα δεκαήμερο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Σήμερα, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 12 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 27 βαθμούς), 18 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά τμήματα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: