Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Με τη δύναμη της έδρας έκανε το 2-2 ο Παναθηναϊκός {Του Δημήτρη Κοσίνα}


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. με σκορ 71-58 και έκανε το 2-2 στη σειρά των τελικών. Για ένα ακόμα παιχνίδι στους φετινούς τελικούς «μίλησε» η έδρα, αφού και στους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί, νικητής ήταν η γηπεδούχος ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, όμως ήταν καλύτερος και κατάφερε κυρίως μέσα από την άμυνά του να επιβάλει τον ρυθμό του και να κερδίσει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένος στο, έκανε πολλά λάθη (23) και πλέον θα προσπαθήσει μέσα στην έδρα του, στον τελευταίο τελικό, να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για τους γηπεδούχος ξεχώρισε ο Καλάθης (14 πόντους/4 ασίστ), που παρά τον υψηλό πυρετό που τον ταλαιπωρούσε, κατόρθωσε να ηγηθεί της ομάδα του. Ακολούθησαν σε απόδοση ο Μπουρούσης (12 πόντους) και ο Σίγκλετον (14 πόντους/9 ριμπάουντ), ενώ κομβικό ρόλο είχε ο Γκίστ, κυρίως λόγο της εξαιρετικής άμυνας που έπαιξε. Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Γκριν (20 πόντους με 3/5 τρίποντα) και ο Παπανικολάου (7 πόντους/8 ριμπάουντ).


Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες έδειχναν νευρικές. Οι γηπεδούχοι πήραν μια μικρή διαφορά των πέντε πόντων στο 9΄ (13-8) με καλάθι του Μπουρούση, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως με τρίποντο του Μάντζαρη. Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Καλάθη και τους πράσινους να προηγούνται με 18-11. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μείωσε στο 12΄ τη διαφορά στον πόντο (21-20) μετά από τρίποντο του Γκριν. Όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν και με πρωταγωνιστή τον Καλάθη, που ήταν πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση, κατάφεραν να προηγηθούν με 30-22 στο 16΄. Οι ερυθρόλευκοι με καλάθι του Πρίντεζη μείωσαν σε 35-28 στο 19΄, όμως ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (39-28).

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Πασκουάλ μπήκε καλύτερα και μάλιστα κατάφερε στο 24΄έπειτα από κάρφωμα του Σίγκλετον, να προηγηθεί με δεκαπέντε πόντους (45-30). Ο Γκριν ήταν ο μόνος από πλευράς ερυθρολεύκων που προσπαθούσε, όμως ο Γουότερς ήταν αρνητικός για την ομάδα του Σφαιρόπουλου και δεν οργάνωνε σωστά το παιχνίδι της, κάνοντας πολλά λάθη. Οι γηπεδούχοι είχαν παγιώσει μία διαφορά γύρω στους δεκαπέντε πόντους και μάλιστα κατάφεραν να την αυξήσουν στους είκοσι πόντους πριν τη λήξη της περιόδου (59-39). Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά. Ο Γκριν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, αφού ήταν ο πιο «ζεστός» παίκτης για την ομάδα του. Στο 26΄η διαφορά έπεσε στους δεκατρείς πόντους (65-52). Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε με τους πράσινους νε επικρατούν με σκορ 71-58. Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο Σ.Ε.Φ. την Κυριακή στον τελευταίο τελικό, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής για την φετινή χρονιά.
Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίγκλετον 14 (2τρ., 9ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (3). 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 3, Γουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1τριπ, 8ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1).

Δημήτρης Κοσίνας, Αθλητικός Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: