Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης {Του Δημήτρη Κοσίνα}

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στον τελικό του Κάρντιφ με σκορ 4-1 τη Γιουβέντους και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά στην ιστορία της. Οι παίχτες τους Ζιντάν σε ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο διέλυσαν τη Γιουβέντους και πανηγύρισαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι «Μαδριλένοι» έγιναν η πρώτη ομάδα από όταν θεσπίστηκε το Champions League που το κατακτούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο Ζιντάν κατέκτησε για 2η φορά ως προπονητής τον σπουδαίο τίτλο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού, αφού σκόραρε δύο φορές και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης του ματς. Για τη Γιουβέντους προστέθηκε ένας ακόμα χαμένος τελικός, αφού και πάλι έφτασε μέχρι τον εκεί, αλλά δεν κατόρθωσε να σηκώσει το τρόπαιο (έχει ηττηθεί στους 7 από τους 9 τελικούς που έχει αγωνιστεί).



Η «Μεγάλη Κυρία» μπήκε καλύτερα στον αγώνα και μάλιστα στο 7΄έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία σε σουτ του Πιάνιτς, το οποίο εξουδετέρωσε ο Νάβας. Η Ρεάλ είχε δώσει χώρο στη Γιουβέντους στην αρχή του παιχνιδιού, όμως στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησε ευτύχησε να προηγηθεί. Μετά από το ένα-δύο που έπαιαν οι Καρβαχάλ και Ρονάλντο, ο τελευταίος σκόραρε με εξαιρετικό πλασέ για να δώσει στο 20΄το προβάδισμα στην ομάδα του. Όμως η «Μπιανκονέρι» απάντησαν γρήγορα στο γκολ και με εξαιρετικό γυριστό του Μάντζουκιτς στο 27΄, έφεραν τον τελικό στα ίσια. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, με τις δύο ομάδες να έχουν ρυθμό και τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η μεν Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε αποφασισμένη να κατακτήσει το τρόπαιο, η δε Γιουβέντους ήταν σα να μην κατέβηκε ποτέ να αγωνιστεί. Οι «Μαδριλένοι» έκλεισαν ουσιαστικά την ιταλική ομάδα στα καρέ της και έχασαν κάποιες ευκαιρίες με κυριότερη ένα σουτ του Μαρσέλο στο 56΄. Όμως στο 61΄έπειτα από σουτ του Κασεμίρο σχεδόν από τα 30 μέτρα, που κόντραρε στον Κεντίρα, η Ρεάλ προηγήθηκε με 2-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Μόντριτς, που πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε τη σέντρα στον Ρονάλντο και αυτός από κοντά νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπουφόν και έκανε το 3-1. Οι «Μερένχες», κλείδωσαν ουσιαστικά τη νίκη μέσα σε τρία λεπτά με τα δύο αυτά τέρματα. Η ομάδα του Ζιντάν ήταν καταιγιστική και έχασε και άλλες ευκαιρίες, με κυριότερη αυτή του Μπέιλ στο 80΄. Η Γιουβέντους ήταν σαστισμένη καθόλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, έχασε και τον Κουαδράδο με αυστηρή αποβολή στο 85΄, όμως το τελικό χτύπημα ήρθε στο 90΄όταν από σέντρα του Μαρσέλο, ο Ασένσιο σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄Μπέιλ), Ρονάλντο.

Δημήτρης Κοσίνας, Αθλητικός Δημοσιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια: