Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ο 10χρονος στο Μενίδι που πέθανε χθες μέσα στο σχολείο είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς. Ολα συνέβησαν χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όταν το άτυχο παιδί, λιποθύμησε μόλις βγήκε στην σκηνή για την σολική γιορτή και έπεσε κάτω.Αμέσως το μικρό αγγελούδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου διασωληνώθηκε με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να το επαναφέρουν. Δυστυχώς μετά από λίγες ώρες ο 10χρονος άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια αλλά και την μαθητική κοινότητα που παρακολουθούσε συντετριμμένη την σκηνή. Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι, ενδεχομένως από αδέσποτη σφαίρα.



Το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ». Στην αρχή όλοι πίστεψαν πως το αίμα προήλθε από το χτύπημα στο έδαφος αλλά τελικά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια, αλλά και όσοι βρίσκονταν στην σχολική γιορτή που βάφτηκε μαύρη, ενώ συντετριμμένοι είναι και ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχ. Επιτροπής Κώστας Καρυδάκης που βρίσκονταν το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ήταν μαθητής της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου των Αχαρνών και τώρα….Άγγελος. Ο Θεός που τον έχει δίπλα του ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς του» έγραψε ο Κώστας Καρυδάκης.

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: