Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Στα τέλη Ιουλίου η πρώτη κλήρωση του 1 εκατ. ευρώ σε όσους κάνουν συναλλαγές μέσω POS


Το ποσό των 1.000 ευρώ σχεδιάζει να μοιράζει από τα τέλη Ιουλίου και για κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών σε 1.000 πολίτες που θα βγαίνουν από κληρωτίδα επειδή έκαναν συναλλαγές μέσω POS.Πρόκειται για ριζική αλλαγή του αρχικού σχεδίου που προέβλεπε πίστωση «πόντων» για μελλοντικές συναλλαγές στους λογαριασμούς όσων κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αυστηρά μέσω POS.


Η αλλαγή αυτή προέκυψε, σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά τα τεχνικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Κάθε μήνα, λοιπόν, το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους που κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει τη διαδικασία της κλήρωσης.

Σημειώνεται ότι για φέτος έχει προϋπολογιστεί ότι μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι αν το σύστημα εφαρμοστεί από το τέλος Ιουλίου τα ποσά που θα μοιράζονται μπορεί να αυξηθούν.

Όσο για το τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που ο φορολογούμενος που θα κληρωθεί έχει βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, η επικρατέστερη σκέψη είναι το πόσο που θα κερδίζει να συμψηφίζεται με τις οφειλές που τυχόν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: