Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η αρχή μιας σημαντικής συνεργασίας {Αποκλειστικές Φωτογραφίες}


Στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων βρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου με τους Κινέζους φοιτητές για να ξεναγηθούν στους χώρους της σχολής και με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης “άνοιξαν οι δρόμοι” για την αρχή μιας μεγάλης συνεργασίας ενός δημόσιου με έναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα. Τόσο ο Πρύτανης όσο και η διευθύντρια της σχολής ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή την συνάντηση και έδωσαν υπόσχεση για την συνέχεια και άλλων παρόμοιων δραστηριοτήτων. Οι Κινέζοι φοιτητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους χώρους, ξεναγήθηκαν,επισκέφτηκαν την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική ενώ έκαναν και μια μικρή διάλεξη σε σχέση με τον τόπο τους και τα δικά τους χαρακτηριστικά και δήλωσαν τόσο ευχαριστημένοι με την πόλη όσο και με τους ανθρώπους που τους έχουν αγκαλιάσει.

Σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Καψάλης δήλωσε:¨ Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω την διεύθυνση των Ι.Ι.Ε.Κ Δέλτα που μας έκανε την τιμητική πρόσκληση να έρθουμε σήμερα εδώ. Οι φοιτητές μας πρέπει να γνωρίσουν όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Εκτός των άλλων έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωρίσουν την μαγειρική, να την συγκρίνουν με την δική τους και οι ίδιοι να παρουσιάσουν φαγητά τα οποία κάνουν στην χώρα τους. Γενικότερα ήθελα να πω ότι εμείς επιδιώκουμε την συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και κοινωνικούς οργανισμούς γιατί έτσι τα παιδιά γνωρίζουν ευρύτερα την κοινωνία μας. Βελτιώνουν τα ελληνικά τους αν και πρέπει να πω πως είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο και παράλληλα ενισχύουν την συνεργασία που ήδη έχουμε αναπτύξει με τον πανεπιστήμιο ξένων γλωσσών του Πεκίνου και που πρέπει να σας πω ότι στα μέσα Μαϊου θα υπογραφεί η συμφωνία για την ίδρυση κέντρου ελληνικών σπουδών στο Πεκίνο όπως και η διμερής συμφωνία ανάμεσα στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο πανεπιστήμιο ξένων γλωσσών του Πεκίνου. Οι Κινέζοι δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη, παρακολουθούν, μένουν ευχαριστημένοι από εμάς και για αυτό θα υπογράψουν την συνεργασία, δεν το έκαναν από την αρχή, το έκαναν όταν διαπίστωσαν ότι πραγματικά αξίζει.” Σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει νέος κύκλος σπουδαστών ο Πρύτανης απάντησε:¨ πως η αρχική συμφωνία είναι να μείνουν τρία χρόνια εδώ αν και έχουν διανύσει ήδη τα δύο, έχουν κάνει μια εξαιρετική πρόοδο και μας προτάθηκε από τους ίδιους πρόσφατα,τον Δεκέμβριο, που ήταν εδώ ο Κοσμήτορας ενδεχομένως, να μετακινηθούν στην Αθήνα, ώστε να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην πρεσβεία της Κίνας και στην Cosco. Στην συνέχεια θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο συνεργασίας ώστε να έρχονται μελλοντικά συνεχώς Κινέζοι φοιτητές στον πανεπιστήμιό μας, το οποίο είναι έτσι και αλλιώς ένα όφελος για την τοπική κοινωνία αλλά το σημαντικότερο θα έλεγα είναι η προβολή που θα τύχει η περιοχή μας ανά τον κόσμο, γιατί τα παιδιά αυτά θα ασχοληθούν πρωτίστως στις διπλωματικές υπηρεσίες.”



Όσο για το αν οι Κινέζοι είναι ευχαριστημένοι με την φιλοξενία των Γιαννιωτών και τι άποψη έχουν για την πόλη ο κ. Καψάλης δήλωσε:¨ Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και είναι βέβαιο ότι τα Γιάννενα είτε φύγουν τον τρίτο χρόνο είτε μείνουν είναι πλέον η δεύτερη τους πατρίδα. Χαίρονται πάρα πολύ για τον τρόπο που τους αντιμετώπισε η κοινωνία αλλά είμαστε και εμείς πολύ χαρούμενοι γιατί η ευθύνη είναι τεράστια, να έχεις για δύο χρόνια νέα παιδιά και να έχεις την ευθύνη τους, τα οποία ταξιδεύουν κιόλας και σε ευρωπαϊκές χώρες για διακοπές. Από την επίσκεψη τους  εντυπωσιάστηκαν από ότι μου είπαν και χαίρονται πάρα πολύ που βρίσκονται εδώ. 










Σπουδαστές Δημοσιογραφίας Ι.Ι.ΕΚ Δέλτα : Νικολέττα Λιόντου, Νίκος Αντωνίου, Παναγιώτης Μαλτέζος, Άγγελος Χόρτης
Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: