Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων "ανακρίνουν" τους συμπολίτες τους


Την Τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, οι σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων βρεθήκαμε έξω από το Δημαρχείο της πόλης για να ρωτήσουμε συμπολίτες μας για διάφορα θέματα. Ένα από αυτά τα ήταν ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης και οι γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ερωτήσεις που κάναμε σε διερχόμενους πολίτες, σχετικά με το αν θεωρούν σωστή την απόφαση του Δήμου να ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ, για το στολισμό της πόλης, οι πιο πολλοί έκριναν την ενέργεια αυτή, ως μία πολυτέλεια που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Αρκετοί εξ αυτών δεν έκρυψαν την πεποίθησή τους, ότι τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την περίθαλψη των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με την παροχή συσσιτίων. Ενώ, όπως μας είπαν, ο στολισμός της πόλης, μπορεί να πραγματοποιηθεί και με λιγότερα έξοδα, αν συνοδευτεί από έναν καλό προγραμματισμό, υπογραμμίζοντας ωστόσο, τη γοητεία του στολισμού της. Κάποιοι πάλι ανέφεραν, πως τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή, που ενώνει τους ανθρώπους και που μπορεί να φέρει στη πόλη μας τουρισμό. Ενώ τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το αν τα φετινά Χριστούγεννα θα τους βρουν σε καλύτερη κατάσταση από ότι τα περσινά, όλοι τους απάντησαν πως θα τους βρούνε σε χειρότερη.


Ένα επίσης θέμα που μας απασχόλησε και ρωτήσαμε τους διερχόμενους, ήταν και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πολύς κόσμος φέτος είναι ευχαριστημένος, από τη πορεία του ΠΑΣ και θεωρεί πως θα τερματίσει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας, που ήταν με τον Ηρακλή, πολλοί το χαρακτήρισαν κακό, αφού η ομάδα δεν αντεπεξήλθε των προσδοκιών αλλά πάντα υπάρχουν και κακές στιγμές. Πάντως όλοι όσοι μας μίλησαν, είπαν τα καλύτερα για τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Πετράκη, θεωρώντας πως μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του ΠΑΣ αναλογεί σε αυτόν αλλά οφείλεται εξίσου και στους παίχτες, που ο προπονητής έχει “δέσει”, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα όμορφο κλίμα στην ομάδα. Σχετικά με το αν η τιμή των εισιτηρίων είναι ένας λόγος, για να μη βρεθεί κάποιος στο γήπεδο απάντησαν, πως για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ ακριβά, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να βρεθεί στο γήπεδο κάποιος, που αγαπάει και στηρίζει την ομάδα. Τέλος, ρωτήσαμε για τα επεισόδια που αμαυρώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο, με πολλούς να απαντάν, πως έχουν σταματήσει να το παρακολουθούν λόγω αυτής της κατάστασης, θεωρώντας πως χαλάνε την γενική εικόνα της χώρας αλλά και το όμορφο θέαμα που θα μπορούσε να προσφέρει το άθλημα.

*Ρεπορτάζ των σπουδαστών Δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων: Νίκου Αντωνίου, Πάνου Μαλτέζου, Νικολέτας Λιόντου, Άγγελου Χόρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: