Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Μουντιάλ με 48 ομάδες προτείνει ο Ινφαντίνο!


Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι οι 16 από αυτές θα αποκλειστούν μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελιχθεί ως έχει τώρα, δηλαδή με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες.Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πανεπιστήμιο «Σέρχιο Αρμπολέδα» της Μπογκοτά, ο Ινφαντίνο είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο της FIFA τον Ιανουάριο. Αυτό ανέφερε ο Τύπος της Κολομβίας, ενώ εκπρόσωπος της FIFA επιβεβαίωσε ότι οι αναφορές των ΜΜΕ ήταν ακριβείς. «Αυτές είναι ιδέες για να βρούμε την καλύτερη λύση, θα τις συζητήσουμε αυτό το μήνα και θα αποφασίσουμε τα πάντα από το 2017», δήλωσε ο Ινφαντίνο. «Πρόκειται για ιδέες που έχουμε υποβάλει, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη», πρόσθεσε.


«Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι 16 ομάδες θα προκριθούν απευθείας στη φάση των ομίλων και οι άλλες 32 θα παίξουν σε ένα προκριματικό στάδιο για τις υπόλοιπες 16 θέσεις, στη χώρα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε κανονικά με 32 ομάδες, αλλά στο "πάρτι" θα έχουν λάβει μέρος 48. Η ιδέα της FIFA είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση. Είναι κάτι περισσότερο από μια διοργάνωση, είναι μια κοινωνική εκδήλωση», συμπλήρωσε.

Ο Ινφαντίνο εξελέγη επικεφαλής της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου αντικαθιστώντας τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τιμωρήθηκε με εξαετή στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά του ποδοσφαίρου για παραβιάσεις του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας. Ένα βασικό σημείο της προεκλογικής πλατφόρμας του Ινφαντίνο ήταν να αυξήσει το τουρνουά με 40 ομάδες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας, Γιόαχιμ Λεβ, δήλωσε πάντως την Κυριακή ότι ένα μεγαλύτερο τουρνουά θα μετρίαζε την αξία της διοργάνωσης σε αθλητικό επίπεδο, ενώ οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν επίσης αντιταχθεί σθεναρά στην αύξηση του αριθμού των ομάδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: